pátek 4. března 2016

Scalloped Skirt

Hi, my dear readers ♥

Remember how I was talking about so many projects planned for February ? I managed to finish them all on time *o* Most importantly the Waiting for Rain KAL and in the last minute even the project for this month´s Make Thrift Buy Community Challenge ♪

This month everyone´s quest was to make something inspired by this scalloped skirt with buttons ...

source

I really like the mustard colour, but... it´s not really my kind of clothing... I wasn´t sure about the scallops either... yeah, but then I just couldn´t resist the challenge ha ha =D I also got quite a big leftover of a beautiful floral fabric which I used for this lolita skirt I made for Porcelain Doll =)

The fabric leftover was in pefect size for short skirt and even for the scallop experiment, so I gave it a try. I used my usual skirt pattern consisting of various rectangles, re-learned how to make button holes, got surprised by  this tutorial for scallopes because it really works and... in one day the skirt was ready to be worn =)


This time I had everything for the challenge at home already
• leftover fabric (108x136cm
• elastic band
• buttons
• scissors, thread, sewing machine, etc. ...

I didn´t take any progress photos except for this one, because I think it would be a bit boring =D

here you can see the fabric gathering process


And here´s the final result !
I did´t go anywhere, because it was rainy so I dressed up more "crazy" than usual =)
Light colours, and a bit of cult party kei/otome-kei vibes ♪




The inner side of scallops is peeking out, but I got a lot of advices in the group on how to repair it, so it will be fine soon =)



DIY Anime brooch =D !


I have to say, that I really enjoyed sewing this one. Maybe I´m slowly starting to be motivated in creating more "complicated" clothing than just easy capes and skirts =D My next plan are a pair of harem pants, decorated with green lace ...from an old tie-dyed bedsheet again ! 

I´m really curious about what the project for March will be *o*

What are your current projects? Do you plan to DIY something?


Have a beautiful day, everyone ♥ 



8 komentářů:

  1. Scallops are tricky to sew, you did a good job! I like the rose buttons.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you =) I have full box of these buttons from times I used to own lolita shop =D I´m happy that I finally found some use for at least a few of them =D

      Vymazat
  2. OMG these hands of you create such pretty things and you always look so lovely!!

    OdpovědětVymazat
  3. To je super! Ty jsi tak šikovná *_* já myslím že u mě by to dopadlo trochu..katastrofálně, něco takovýho se pokusit teď ušít - ušila jsem si jenom dvě ty elfí tuniky a takováhle věc mě myslím oprávněně děsí :D Ta látka je náhodou super, a moc ti sluší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potom co bys ušila takových sukní víc než 50 jako já, tak by ti to taky přišlo jako nic ... =D jenom ten obloučkovej lem a ďury na knoflíky byl trochu horor, ale všechno se dá naučit podle tutorialů na netu =)

      Vymazat
  4. Tu sukni jsem si přímo zamilovala! A článek mě tolik nadchnul, že jsem se včera rozhodla, že si podobnou ušiji ze zbytku látky. Ale musím říct, že můj výsledek není ani zdaleka tak povedený. Největší problém jsem očekávala s obloučky u spodního lemu, ale ten návod mi hodně pomohl a nakonec to vypadá jak má :D (Za což může, kromě mojí nepřesnosti a neustálého trhání nitě na našem šicím stoji, nejspíš i fakt, že jsem použila hodně tvrdou látku, která po nařasení na bocích mírně odstává. Mimochodem, neznáte nějaký fígl na "zjemnění" látky? :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jee to jsem moc ráda =) Věřím, že sukně vypadá určitě suprově ! Ten tutorial na obloučky je fajn objev, taky mi dost pomohl ♪ noo na zjemnění mě napadá leda vyprat v aviváži, nebo v nějakým změkčovadle ...

      Vymazat