úterý 8. července 2014

Primavera

Hello, my dear readers ♥

I´m really sorry for not blogging the whole week, but I bought two new sewing machine and all my time vanished while playing with them and mostly learning how to work with overlock machine, because that´s something completelly new for me >_< 
But my creations will now have much more professional look than before !

Talking about my creations, today I want to show you one I made quite a long time ago but didn´t have opportunity to wear it until now...my mori girl cardigan/top/something !



I made it in November and had to wait the whole winter to finally wear it -_- The pattern was made according to a similar thing I have in my wardrobe. I used this great ugly mori fabric which I bought looong time ago in Prague and applied the lace traditionally by hand and needle, because it´s too frail for sewing machine =)

I wore it together with my new bio-cotton skirt, raspberry necklace and some DIY accessories for a dinner in beer garden.
Our Italian friends said that I looked like from Primavera painting ! =D





flower headband, bunny necklace, cardigan - DIY
raspberry necklace - Moonlight shadow
skirt - Gudrun Sjõdén
sandals - gift from grandma =) they are hers, but she doesn´t wear them anymore -> grandma style lvl. 9000
bag - H&M


I bought these wooden pictures with bunnies in home decor store and istead of hanging them as Easter decoration I wear it as a necklace =D
And I´m totally in love with the raspberry one *o* I recently found an amazing czech dolly-kei/vintage lover girl and artist Lady Limone -> take a look at her blog ! In her Fler shop you can find a lot of cute accessories and paintings for sale ♪ The e-shop doesn´t offer international orders, but I asked her via personal message and she sent me the necklace to Germany without any problems =)

oh, and if you want to try simillar "cardigan" let me know and I can draw the pattern for you!


Have a nice day, everyone ♥


P.S. Exhibition in Olomouc was great *o* I´ll do a post about it as soon as possible !



8 komentářů:

  1. To vypadá moc hezky! Ta sukně je skvělá a náhodou boty od babičky se k tomu podle mě hezky hoděj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju =) !
      Ty boty jsou úžasnýý =D Já je pořád nosím, oni jsou to nějaký zdravotní pantofle a vypadají úplně super mori !

      Vymazat
  2. Dokonalé! Taky mám v plánu kostým inspirovaný mori, ale skoro si říkám, že tenhle styl opravdu lépe sedne hubeným slečnám, ale uvidím, co se mi nakonec podaří splácat :) Copak za stroj sis vlastně nakonec pořídila? Taky trochu uvažuji nad nákupem (ale asi až v dalších měsících vzhledem k tomu, jak hrozně utrácím:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju =)
      Ne ne, já myslím že mori je pro každýho jenom se to musí přizpůsobit postavě tím že používáš pásky, sukně+šaty, kalhoty... podle toho jak moc pytloidně chceš vypadat =D mě se třeba líbí zachovat si aspoň nějaký tělesný tvary, ale jsou holky co si navlíknou prostě horu volnýho oblečení a pak vypadají jako chodící pytlík...a myslím, že to vůbec nezáleží na tom kolik má kdo kilo nebo jaký tvar těla =)

      Nakonec jsem si pořídila Luczniky z raj-siti.cz -> Amelie II a Overlock 720 D-4
      Zatím dost v pohodě a super cena...no uvidíme jak budou fungovat ♪

      Vymazat
    2. Právě! Jen ty pytloidní outfity se mi moc nelíbí, když už mi příroda nadělila aspoň ty ženské tvary, nepotřebuji je úplně schovávat :) a v pytli vypadají pak ještě o to hůř. Uvidím, co z těch mých návrhů ještě nakonec vyleze, nejdřív musím ještě nutně sehnat nějaké doplňky a části oděvů.

      Koukám, že Luczniky jsou velmi oblíbené, asi to bude tedy jasná volba :D akorát zas o něco odložená, protože si pravděpodobně během týdne pojedu pro nové koťátko :))

      Vymazat
  3. Hey, madchen :D i sended you a friendreques ton facebook, please add me

    OdpovědětVymazat