neděle 9. prosince 2012

Šicí stroj - Podzim

Shrnutí mé podzimní tvořivosti.
Spousta Halloweenských itemů a první lolita sukně pro Rabbit Heart, které měly ohromný úspěch - jsem z toho úplně nadšená <3 sukně poslední dobou šije i spousta jiných českých švadlenek, takže jsem se trochu bála, že mě konkurence zničí a moje jednoduché střihy a látky se třeba už nebudou tolik líbit.

Začneme tím Halloweenem. Mojí dýňovou sukni už jsem tady ukazovala a díky tomu po ní začalo toužit spoustu dalších lidí. Bohužel zásoby látky v Mrázovi nebyly nevyčerpatelné a tak nakonec sukní získala jenom jedna osoba, kamarádka Míša, neboli Irma která je dýněma posedlá tudíž k sukni musela mít i bombry ze zelený varianty.



A protože má na Halloween i narozeniny a šly jsme společně pártoškovat, vyrobila jsem jí i tématický dárek - dýňový tote bag =) !


And now something completely different.
Bylo nebylo a Wel mě poprosila jestli bych jí neušila jednoduchou černou sukni z nějakýho víc zimního materiálu, nejlíp z dyfýnu. Měla jsem trochu strachy, že to v některých částech vůbec neprošiju, ale nakonec se zadařilo a sukně je vážně úžasná a Wel tuze sluší jak jsem se přesvědčila na Vánočním srazu =)


Jak jsem se už zmínila, začala jsem konečně něco šít i pro Rabbit Heart.
Prvním počinem byla tato dlouhá tylovitost. Chtěla jsem něco podobnýho zkusit už hrozně dlouho a výsledek je přesně takový jako jsem ho chtěla - obrovská vilí tylovitost !



No a přesto, že tady mám mraky nachystaných látek na sukně a zařekla jsem se že další nekoupím dokud to  všechno neušiju...koupila jsem další, zimní, úžasný, nemačkavý látky - to jsem tam nemohla nechat! A taky jsem z nich hned musela něco ušít.

Tmavozelená mi už v obchodě připomínala Zmijozel takže kombinace barev i jak jí nafotím mi byla jasná už když jsem jí nesla v igelitce =)



Dark-Green Winter Lolita Skirt

Druhou zimní látkou byl tady ten super tartan, jestli se to dá tak nazvat. Už dlouho sháním takhle vzorovaný látky a je to hrozná vzácnost asi jako tenkrát ta fialová, pokud si vzpomínáte =)
Pro tuhle sukni jsem nevymyslela žádné filmové, ani knižní téma zato jsem zjistila svojí novou nejoblíbenější kombinaci - bílý punčocháče a černý botky <3



Pleated Winter Lolita Skirt

No a momentálně už mám zase další sukni na Rabbit Heart hotovou, bohužel zatím není úplně kde jí nafotit a venku je hrozná zima =/

----------------------------------------------

This is what I made through all autumn - lot´s of Halloween-themed things and finally something for my shop Rabbit Heart.

You´ve already seen my pumpking skirt and because of that a few other girls wanted it, too. But unfortunatelly there was not enough fabric in the shop and I did only one for my friend Míša. And because she is little obsessed with pumpkins and green colour, I had to make her bloomers in green to match the skirt.

She had birtday around Halloween and we went to party together so I made a pumpkin tote bag for her =)

The black skirt was made for Wel. She asked me for a simple winter skirt from thicker fabric. At first I was little afraid, because I didn´t know if my sewing machine is able to sew such a thick fabric through. It was able to do it and the skirt was really nice and Wel looked beautiful in it when I met her on Christmas meet-up.

The tulle skirt was my very first for Rabbit Heart. It looks exactly as I wanted - like a huge fairy skirt =D
It´s still available, just click on the name uder the photo =)

The "Slitherin" green winter lolita skirt and the pleated lolita skirt are the first lolita skirts for RH. I was little afraid that nobody will buy it - there are lots of other girls making lolita skirts these days. But it ended up as a big success - I´m so happy about that <3

At the moment I have a new lolita skirt finished, but there is still no good place to take photos and outside is so cold =/



7 komentářů:

  1. ta zelená je naprosto bezvadná! jsi strašně šikovná !:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, ta zelená je taky moje favoritka... je úžasná. ♥ A já jako vždy jsem jí propásla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ani nevíš jak mě mrzí, že jsem tý látky nekoupila asi tak celou roli x_x Tolik holek by jí ještě chtělo a já měla jenom na jednu jako vždycky...

      Vymazat
  3. Já tě obdivuju ^^ Ta vílí je naprosto dokonalá, úplně éterická ♥ Ale favorit je teda zelená, protože..ZMIJOZEL :D Hrozně jsem ji chtěla, ale než jsem se stihla rozmyslet, byla pryč :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju <3
      No já kdybych sama takovou zelenou neměla tak jsem si jí snad nechala pro sebe =D

      Vymazat
  4. Moc se mi zamlouvá to nenápadné užití krajek na páscích posledních sukní. To je přesně ten správný detail, který nádherně překvapí a věc doladí.
    A jinak...Má černá sukně naprosto válí :D Jen nejsem fotogenický typ, tak asi nikde neseženu reprezentativní fotku, kterou bych ti poskytla, všude se nějak kroutím, šklebím....Gobloch to nazývá divadelním ksichtěním....Ale mohu říci, že sukně je naprosto úžasná. Teď jsem byla v Drážďanech na vánočních trzích a tam na historickém jarmarku měli z dyftýnu ušité šaty s vrstvami tak, že jsem si říkala, že to snad šili ručně a s kladivem, protože tohle strojem...? Leda na spešl stroji na prošívání kůže. A vůbec, německé trhy! Nedivím se ti, že jsi se tam přestěhovala. Ten historický...to je jiné kafe nežli v Čechách. Žádné botasky u prodejců, žádné rifle, žádná péřovka....hezky dobové, nebo alespoň historií či fantasy inspirované vlněné teploučké oblečení. Z toho trhu mě málem nemohli dostat. To byla jiná atmosféra než u nás, kdy máš vedle sebe stánek kovářů a občerstvení s langošema....Wel

    OdpovědětVymazat