pátek 2. listopadu 2012

The First Crochet Pullover

Mé první velké háčkované dílo - pulover !
Začala jsem už někdy v půlce prázdnin a trvalo mi to asi dva měsíce. Nijak zvlášť intenzivně jsem to nehrotila, myslím že jsem u toho dokonce háčkovala i jiný věci...určitě třeba ty dvě beanie na Rabbit Heart. Je to moje vůbec první věc podle českýho návodu a dokonce z časopisu (!) Diana - háčkovaná móda. Který rozhodně doporučuju zakoupit, návody jsou vcelku srozumitelný i když někdy se to musí přečíst víckrát po sobě a chce to trochu trpělivosti. Outfity jsou těžce devadesátkový, místy osumdesátkový, ale ty střihy se daj barevně upravit a dost zmodernizovat.


Pulover se skládal celkem ze čtyř kusů. Přední, zadní (ten je úplně nejvíc jednoduchost) a dva rukávy. Pak se to jenom všechno sešilo dohromady, obháčkoval se výstřih a všechny ostatní okraje a yay pulover se zrodil ! Mohl by mít možná trochu delší rukávy, ale to je jenom otázka mojí úchylky na vytahaný svetry ze kterejch nejsou vidět ruce a nedá se v nich nic dělat, protože mi to všude leze =D


Původně jsem ho chtěla dělat jenom černo-bílej, ale protože už jeden takovej mám rozhodla jsem se trochu to oživit a přidala mintovou. Aspoň se mi teď hodí i ke converskám =)



A teď jak to vypadá nošený. Já osobně mám dost ráda kult hnuso-svetrů, takže jsem nadšená (tenhle samozřejmě NENÍ hnuso ! ). Nicméně mi tenhle old-school střih vyhovuje a třeba pod křivák vypadá fakt pěkně. Akorát jak je dirkovatej tak to hrozně profukuje !

Jo a taky jsem si vzala svoje nový super úžasný nejkrásnější zimní boty jaký jsem kdy v životě měla ♥
(a asi taky nejdražší)






Jo a kdyby někdo chtěl, tak můžu návod nascannovat a poslat mailem =) bylo to číslo z léta, tak už se to asi nedá nikde koupit

naušnice/earrings : made of plastic bulls from wine
crochet pullover : self-made
sukně/skirt : Bershka
botky/shoes: Vagabond

--------------------------------------------------------

This is my very first "big" crochet project - pullover !
I have started it about the beginning of August and finished it two monts later. I wasn´t working very strictly on it, I even made another items through that time (for example those two beanies for Rabbit Heart shop).
It´s the first thing I made according to the czech tutorial from a magazine (!) Diana - the world of crochet =D
It´s really funny magazine with very 80´s and 90´s outfits, but it can be modified by the change of colours into something more trendy.
At first I wanted to make it only black&white, but since I already have a cardigan like that I added mint. Now it matches my sneakers =)
I´m personally a big fan of all those ugly vintage sweaters so I don´t mind its little old-school shape (but it´s not ugly =D !)
I wore it with biker jacker and my amazing beautiful perfect and the best winter shoes I ever had ♥
(and also the most expensive ones <_<)



10 komentářů:

  1. I just discovered your blog thanks to Chictopia and I really love it! Love your sweater:) Following you on GFC and Bloglovin! It will be great if you can check my blog:)

    Kisses!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so much ! I´m happy you like the sweater and the blog, too =) I´ll take a look at your blog =)

      Vymazat
  2. Tak to je úplně nejvíc nádherný svetr na světě *.*

    OdpovědětVymazat
  3. Smekám, je to skvělá práce :]

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju =) Vůbec to nebylo tak těžký jak to vypadá, doporučuju vyzkoušet taky ňákej větší kus oděvu =)

      Vymazat
  4. Ten svetr nemá chybu. ^^v Ta mintová to tak nějak oživuje a dodává šťávu. :) A s tím profukováním plně souhlasím. XD Sama mám asi ze dva svetry, které mají stejný efekt, takže spíše než na zimu, hodí na podvečer v létě. XD
    A botky vypadají dobře. Sice se mi moc nelíbí lesknoucí se boty, mám ráda spíše matnější, ale styl je parádní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju =) No, ty barvy jsem tady měnila několikrát měla jsem na výběr černou, bílou, mintovou a světle růžovou - to byl boj jestli gothic svetr, nebo cute sweet svetr, nebo něco mezi tim =D

      Vymazat
    2. Hmmm, bílo-černý s tou růžovou by taky nebyl marný. ^^v

      Vymazat
  5. Tak to je úplně bezva! :)) A fakt se mi líbí ta kombinace barev ;) Fakt to háčkování musim taky zkusit :D

    OdpovědětVymazat