pondělí 12. listopadu 2012

Křivoklání 2012

To je zase jednou velice opožděný post...vlastně bych chtěla celkově ty posty mít konečně zase trochu víc aktuální, většinou jsem se všema o měsíc pozadu. Takže se teď pokusim blogovat o něco víc častěji, abych se dostala aspoň na takové týdenní zpoždění >_<

Už asi dva roky se chystáme vyrazit na Křivoklání, ale jednou jsme na něj zapomněli a loni se křížilo s Aki Matsuri a ještě z něčím. Nicméně letos jsme si to hlídali už od prázdnin a konečně nám to neuteklo *_*

Po nějakém čase jsme zase navlíkli naše černé pláště, Honza to celý sladil do jedný barvy, já jsem chtěla vypadat jakože největší čarodějka. Výsledek byl takový, že hned u prvního stánku se slečna prodavačka pojídající česnečku zhrozila s tím že "Vy už můžete chodit i takhle za světla? Tak to už mě nezachrání ani ta polívka !"
Potom malá slečna mohla oči nechat na Honzovi a svému tatínkovi vyprávěla jestli taky vidí toho krásnýho elfa ! ...tatínek odpověděl radši jen "...tak jdem, pojď už" 
Dále se s námi dal do řeči pan motorkář, který se hrozně vychloubal že má tetování s Hellu a fakt, že odtamtud mám septum v nose ho asi přesvědčil, že můžeme být nejlepší kámoši a zval nás coby temný elfy na panáky do čajovny. Slušně jsme odmítli a doufali, že už ho nepotkáme.
Nakonec byla nejvíc cute babička v turistických huňatých ponožkách, která se vedle nás zastavila při koncertu a hrozně dlouho si nás měřila pohledem. Nakonec nás zadem obešla a za Honzou prohlásila "Vy vypadáte úplně jako Drákula za mlada ! " =D

Celkově byla akce hrozně moc super, stánky byli tématický se zajímavým zbožím, medovina výborná (kdyby mi nedošli peníze tak bych jí vypila mnohem víc než jenom půl litru), dobroty úžasný - hlavně korbáčky na grilu od paní s kožušinou na hlavě. Nakoupili jsme spoustu věcí - mističky na čaj, ručně vyřezávanej knoflík, křišťál na krk, levandulovou koupel, medovinu od pana mnicha, medové víno z aronie a levandulový mejdlíčko.

I koncerty a šermířská vystoupení byla velice vkusná, dokonce si ani nešlapali na nohy a byla tam i umělá krev ! Dost mě potěšilo kolik slečen tam trsalo a hlavně mělo dobový šaty. (nutně taky potřebuju jedny)

Navíc bylo takový to úžasný podzimní teplý odpoledne, takže se dalo sedět na trávě. Okolní lesy měli asi tisíc barev a vůbec to bylo takové milé.







The King !





*o* so cute !!!

Devilish Owl is watching you !

historical band Krleš - they were pretty good !

Mead =3



Medovinu jsme ještě neochutnali, ale "Palivo pro čarodějnice" je ňamka ještě mi tam kousek zbývá =) hmm
Levandulová koupel byla úžasná, mezi solí jsou i kvítky, který potom plavali všude ve vaně...škoda, že jsem si koupila jenom jeden pytlík a ten celej nasypala do vany.

-------------------------------

Another "little old post". I have to do something with this, I think I´ll post more this week so I can be more up-to-date. Almost everything is month old D=

This one is about a medieval day at castle Křivoklát (sorry I have absolutely no idea how to translate its name...maybe something like Crooked Castle =D). We put on our black cloaks, my boyfriend dressed all in black, I tried to look like some kind of witch.
And a few steps from the gate we startled a girl who was selling honey wines and eating garlic soup. She told us "You can now walk in the sun? Now not even this soup can save me !" =D
Then a little girl was amazed by my boyfriend telling his father "Do you see that beautiful elf ? He´s such a beautiful elf !"
Also we had to talk with some biker guy who was calling us dark elves and desperately wanted us to go with  him drinking....we politely refused and hoped that we will not meet him anymore.
And at the end an old lady was looking at us for a long time and then she told to my boyfriend "You look exactly like Dracula in his youth !"

We bought too many things here (tea cups, lavender soap handmade button, lavender bathing salt, honey wine called "Fuel for Witches", mead from a monk and crystal pendant), the mead was delicious and bands with swordsmen were realy good and amusing. It was one of those nice warm autumn days when you can still sit on the grass and all the woods around had hundreds of colours.



6 komentářů:

  1. keby v tomto svete chodili taketo carodejky tento svet by bol krajsi,tieto foto mi totalne vyrazili dych ,krasne foto a carodejka je nebezpecne dokonale zladena ,,,vypada to na super akciu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju =) ! Jsou takový historický akce i na Slovensku?

      Vymazat
  2. Páni, moc ti to sluší :] :] Hlavně jste skvěle sladěný pár!

    OdpovědětVymazat