pondělí 19. listopadu 2012

Halloween 2012

Jako poslední dobou všechno, i letošní Halloween jsem slavila na etapy. Hlavní důvod byl taky, že vycházel na středu což je nic moc den na party.

My jsme začali tedy už v sobotu před 31.říjnem. První den se sněhem a ne jenom popraškem, pořádnou chumelenicou ! Do půl dvanáctý už jsme měli na autě 10cm sněhu, který jsme odmetli aby následně po dvou hodinách v obchoďáku znova napadli. Bylo to úžasný. Ještě tři dny před tím jsem šla ven v lolitě a saku. Teď byly všude závěje, bílo, zíma, chumelenice *_*

Večer jsme se chystali, jako již tradičně, na gothic Halloween party od Sanctuary. Nebo jsme aspoň mysleli, že to bude Halloween........nakonec to bylo spíš jenom "od Sanctuary". Party se tentokrát poprvý nekonala v XT3 ale v o dost větším Rock Café. Což už mi přišlo dost podezřelý, protože XT3 byla vždycky poloprázdná...ale aspoň měla většina lidí kostýmy, nebo to byli aspoň gotici s výraznějším make-upem než obvykle. Tady bohužel gotici nebyli skoro vůbec...možná bych je spočítala na jedný ruce...a kostým? Ten jsme měli my....hmm vzpomínám na slečnu z mechanickýho pomeranče, Amy Winehouse, dva zombíky...a to je všechno. Jinak byl klub nacpanej. Jo...bylo fakt narváno...absolutně neznámýma creepama, za mnou stál děda s vousama, přede mnou ňáký socky ve flízovkách. Ve předu byl kotel vřeštících postarších žen, který měly buď hodně upito, nebo vážně nechápu proč......na podiu totiž vystupoval obtloustlý černovlasý muž v brýlých, který si říká "Bruno Ferrari" a "bavič" ...eh
Čekala jsem takovou taškařici, normální party a mezitim tenhle "vtipálek" a jeho crew bude předvádět ňáký Halloweensky tématický scénky, občas teda něco asi zazpívá. Celá akce se nesla pod názvem "To chce krev" a slibovala zábavu. Realita byla poněkud jiná, krom zmíněných cizích lidí (se kterýma jsem teda jako počítala, protože akce měla plakátky i na ulici a nebyla propagovaná jenom pro gotiky), který mě dost děsili hlavně svym nechutně rozjíveným chováním a ještě víc tím že nikdo z nich nevěděl že to je Halloween, mě taky dost vyděsila samotná "zábava" na podiu. Scénky mezi "zpěvem" byly ještě jakž takž morbidně vtipný, herci měli super kostýmy, bohužel místo generální zkoušky si asi radši dali panáka a nevěděli chvílema co dělat, nebo jim neseděli kecy do playbacku. Ano do playbacku. On totiž celý koncert Bruna Ferrariho kvůli kterýmu tahle "Halloweenská party" stála 160,- byl na playback. A samotný Bruno už byl tak nalitej, že se do něho ani moc nestrefoval, vlastně mu to bylo jedno. Jeho "sexy" tanečnice a křoví vůbec nevědělo kdy má zpívat. WTF ?! 
Hned potom, co to vypadalo na konec jsme vypadli ze sálu. Vůbec jsme nechápali co jsme to právě viděli, proč tam jsme a proč jsem vůbec vyráběla týden před tím kostýmy? no nic, mizim, tady nebudem už ani minutu, nahoře v ONu byla totiž Halloweenská edice Warhol´s fucktory slibujicí o dost víc zábavy.
A taky že jo, dokonce pár lidí se aspoň vesele namalovalo, trsali jsme až do rána a byla to sranda...a zadarmo, že jo...ach jo, proč jsme tam nešli hned?! Jak jsme mohli být tak hloupí a myslet si, že akce od Sanctuary bude plná gotiků a bude to Halloween? -_- 

Uf, to jsem si zase postěžovala, ale nemohla jsem to nechat jen tak. Nikde o tom totiž nebylo nic napsanýho, možná se to ostatním líbilo, co já vim.

A pak tu byl pravý Halloween. 31. října. Letos jsem se rozhodla si udělat výzdobu, četla jsem si hodně o Samhain, tedy jakože původnímu svátku před Halloweenem a stále aktuálním pro čarodějky a Wiccany.
Ze skříňky na příze jsem si vyrobila improvizovaný oltář a pokusila se ho nějak pěkně nazdobit se vším co tam má být. Pálila jsem svíčky a vonný tyčky ze santalovýho dřeva jednu za druhou, což ostatně dělám každý den. Večer jsem nakrojila granátový jablko a taky dala na talířek nějaký ňamky za okno pro duchy. Přišlo mi to úžasně kouzelný a slavnostní, mělo to skoro víc atmosféry než Vánoce.

A tím moje "tradiční" oslava skončila.
Oblíkla jsem si party outfit a razila slavit kamarádky narozeniny s obří pizzou na začátek a party hard kde jinde než v ONu na Pop-up Wednesday s DJ Warholem až do konce, do rána. Nakonec jsme ještě skončily všichni i s Warholem v Mekáči čekáním, až otočí ty ukazatele a konečně začnou podávat snídani. Já nevim jestli jsem vůbec někdy jela z party domů až tak pozdě, že jsem se musela prodírat ranním davem pracujících a školou povinných =D party hard! celej den jsem pak byla totálně mrtvá, myslim že stárnu

Takže další oslava, kdy jsem chtěla upíct Halloweenský sušenky z Lidlu a dát si s Honzou "Palivo pro Čarodějnice" se konala až o den později. To už jsem byla zase konečně svěží a vyspalá =)

Takže letos to bylo žůžo, už se nemůžu dočkat na další Halloween ♪

No a teď nějaká fotodokumentace pro ty který třeba neradi čtou a bylo to na ně moc dlouhý a samozřejmě i pro ty kteří se mému psaní věnují za což jim velice děkuji !























------------------------------

Here in Czech Republic is no Halloween. Most people hate it because "it´s so american". They don´t know and don´t care that it isn´t from America. Who cares about their stupidity. 
I love Halloween !
This year I celebrated it three times. 
The first was on Saturday before Halloween. 
It was the first day of snowing here and it snowed so much, everything was covered under 10cm layer of snow within morning. So beautiful !
In the evening we went to the goth Halloween party as we do every year. And it was terrible...as every goth party in Czech Republic -_-
Absolutely awkward show of some fat ugly "comedian" and his crew. He was singing on playback and was drunk. The club was full of people, but they weren´t goths and they didn´t know it supposed to be a Halloween party. So there were like seven goths and seven people wearing costumes...
Why did I even bothered to make our beautiful costumes?! Whatever, I will keep them for the next Halloween.
As soon as the absurd show ended we escaped the club and went to gay club ON where my friend is DJ and he had it´s party called Warhol´s Fuctory on that Saturday. It was so much better ! People wore some funny make-up, there was a good music, good drinks, free entry and we danced until the morning, as we usually do here =D

Then on the genuine Halloween day I decided to do same decoration in our flat. Recently I read a lot about magic and Wicca, so I made it little more like Samhain. With fruits, stones, natural things, orange candles and things like that. I also put a plate with some yummy stuff for ghosts behind my window. It was so beautiful and it has almost better atmosphere than Christmas !
Well and then my traditional celebration ended. I put on my party clothes and went to eat maxi-pizza with my friends. One of them has her birthday. Then we went to ON again and danced like crazy until early morning and then went to breakfast in McDonald´s altogether with DJ Warhol. It was such a party! I was absolutely dead for the rest of the day - I think I´m getting old.

So the last Halloween celebration was postponed to Friday, when I was finally fresh and ready to bake those Halloween cookies and drink mead with my boyfriend.

I can´t wait to next Halloween ! This was so nice ♥



11 komentářů:

  1. Moc vám to sluší :)

    Ten oltář je vážně úžasný *.* asi si příští rok něco podobného udělám!!! :)

    To je škoda :( Nemám ráda takové ty akce kde se hlavní "atrakce" nebo jak to nazvat opije tak, že se ani do blbého playbacku nestrefí :( Ale hlavně, že jste potom našli něco lepšího :)

    Úplně jsem dostala na ty dobrotu chuť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujem =) ! Snad za rok se naskytně ňáká lepší akce, kde ty kostýmy ještě jednou oprášíme...

      Jo to s tím opilectvím...já jsem na to úplně alergická a tady to byl takovej ten poslední hřebíček do rakve =/

      No ty sušenky vypadaly líp, než chutnaly. To červený mělo úžasnou krvavou barvu, ale byl to vlastně jenom cukr a sušenka byla taková piškota, což bylo super, ale celkově to bylo hrozně hrozně hrozně sladký =D

      Vymazat
  2. To je strašná škoda, že původní akce dopadla tak neblaze, protože kostým máte perfektní! Jen těžko mě nenadchne někdo ve vlčím rouše :D Důležité je, že se dalo narazit na lepší pařbu! (tady je šance mnohem menší než in Big City)Nějak jsem doufala, že nahlédnu do tvého uctívačství Halloweenu a máš vše moc hezké. Ať se jedná o výzdobu, mňamky či outfity.
    PS: Nemáš problémy, že lidé nerozeznají tvůj Halloween outfit od běžného. My se tak stalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nevim, co je to letos napadlo...vždycky byl ten Halloween super a teď takováhle pohroma. My jsme byli naštvaný, ale co tepr ty co tam dojeli z daleka a tam takovejhle horor x_x

      Moc děkuju, jsem ráda, že se všechno tak líbí =) !

      No...o Halloweenu se většinou lidi nezmiňujou, většinou je to spíš Mikuláš, nebo prostě maškarní

      Vymazat
  3. Ty jsi vypadala zase tak úžasně, jak to jen děláš? :D
    No, je škoda, že ta akce dopadla..tak jak dopadla :/ To by mě asi slušně naštvalo, ale tak..dokud sis to užila jinak, tak snad dobrý ^^ :)

    A prosím tě..kdepak jsi našla střih na ten červený pláštík? ^^ Nebo sis dělala vlastní? Přesně něco takového bych si potřebovala ušít...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ !

      No ten pláštík...to je taková moje vlastní improvizace, zkus zadat do google normálně "kápě střih" a oni vylezou takový užitečný střihy na historický kápě, je to vážně hrozně jednoduchý a hned hotový =) A i když se mi to vzadu trochu mačká, protože jsem udělala tu kapucu moc vykrojenou svůj účel to splňuje.

      Vymazat
  4. Bóže, vy jste tak krásní a roztomilí, že to snad ani možný není..:)

    OdpovědětVymazat
  5. yay uplne fajnove zlate fotky s priatelom ako vlk a karkulka :) a aj ostatne outfity su superr ^^ paci sa mi ako mas namalovane medzi ocami tie bodky :D a uzanse halloweenske jedlo! ^^

    OdpovědětVymazat
  6. Na těch prvních fotkách vypadá děsivěji karkulka než vlk. XD Parádní fotky, všude vypadáš moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat