pondělí 8. října 2012

Scarf and beret for Maxé

Už hrozně dlouho tady mám fotky těhle dvou věcí, protože jsem je pěkně s předstihem uháčkovala někdy na začátku srpna pro Maxé k narozeninám, který slavíme vždycky až společně v září.
Pro šálku a baret jsem se rozhodla z různých důvodů
1) má Maxé furt rýmičku, tak aby jí nebyla zima
2) tyhle barvy přízí tam v obchodě oslitávala a rozhlašovala že by nejradši chtěla něco ze všech
3) většinou si dáváme handmade dárky a já jsem zrovna v háčkovacím opojení, ale na nic víc si pro druhý zatím netroufnu než šálu a čapku

obě věci jsem vytvořila z přízí Zara od Vlniky
velikost háčku č.4
baret podle návodu od Rooster Hill a šála podle návodu z Ravelry, můžete ho najít u mě v hotových projektech

Naučila jsem se ovládat kouzlo dvakrát nahozených dlouhých sloupků, které když překřížíte vytváří jakoby křížky a nafotila pár fotek přízí jen tak v původním stavu. Tyhle antique odstíny jsou tak nádherný a ještě ta barevná kombinace ♥_♥ 
(myslím, že z nich vytvořím pár broží a šperků na Fler)












----------------------------------------------

It feels like I have those photos in my computer for ages - I made this scarf and a beret at start of the August for my friends´ birthday which we celeberate together in the half of September.
I decided to make those two for her because of variety of reasons
1) she´s having a cold the whole winter time, so from now on she will be in warm scarf and beret
2) once she told me that she wanted something from all of those beautiful yarns
3) we´re giving each other handmade gifts when we have enough time to make it and I´m currently in crochet obsession and affraid of making something more complicated than this for anyone else than me =)

I made both of the things with Zara yarn from Vlnika and hook size 4
The beret was made according to a tutorial by Rooster hill and the scarf was made according to a pattern from Ravelry, you can find them in my "projects" (rabbitheart)

I learned how to make this cross effect with triple crochets and took some photos of yarns before use. Those antique colours and the combination is just beautiful ♥_♥



7 komentářů:

  1. Nádherná práce. Jsem člověk, co háčkovat neumí vůbec, takže tohle je v mých očích něco fantastického! Nádherný design i barevná kombinace.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné. ^^ Šálu si sice umím uplést, ale ten baret je bombovní! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to já zase to pletení zatím moc nezvládám, jehlice mi padaj z rukou, utíkající oka, stres, napětí, vyhazování šál do vzduchu vzteky =D
      Děkuju =)

      Vymazat
  3. To je skvělá práce :) Jsi fakt šikovná, já jen trochu zvládám šití, ale háčkování je pro mě úplně neznámé a nepochopitelné umění xD Fakt krása ^^ a ty barvy jsou na to supr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to zase tak těžký jak to vypadá =) můžeš někdy zkusit - zakládní výbava je jeden háček, klubko a trocha trpělivosti ♪ Moc děkuju !

      Vymazat
  4. Ty jsi neuvěřitelně produktivní tvor, poslyš. Začínám z Tebe mít brouka v hlavě, že se hlupě flákám a něco že je špatně:o) Je čas začít nějaký nový projekt, dík za nakopnutí.
    PS: Libí se mi ty pírkové ozdoby do vlasů, máš tu někde fotku i na blogu, viď? Přímo v akci ve vláskách... si to pamatuju, tak se mi to líbilo. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taková moje posedlost, nevydržím ani den bez toho abych alespoň něco malinkýcho nevyrobila, nebo neupravila =D
      Moc děkuju, pírkové ozdoby vyrábím a nosím moc ráda, zrovna chystám s nima nějaký další posty, až mi někdo vzkřísí můj drahý počítač, kde mám fotky =)

      Vymazat