neděle 21. října 2012

Medieval day at Točník castle

Tak konečně záhada rozluštěna - můj monitor zemřel, mohlo by být hůř. Mám zapůjčený Honzův, to je fajn mít doma dva počítače =)

A tak konečně můžu udělat tento post. Něco přírodního, mori, středověkýho a podzimního !
Před pár víkendy, když teprv začínal podzim a bylo ještě teplo jsme měli chuť vyrazit někam na výlet. Okukovali jsme akce na různých hradech a nakonec jsme se rozhodli pro Točník, kde měla být ňáká historická taškařice s králem a jeho družinou, stánkama a nějakým jídlem.

No...stánky a jídlo byli dost chabý (klobása, mastnej bramborák a svařák), celou cestu jsem se nemohla dočkat na trdlo a měla jsem leda hlad a sůšu z domova >_<
Nicméně i přes počáteční zklamání to byl nakonec moc hezký podzimní den. Bitky šermířů docela ušly, i když to bylo spíš pro děti (jak si začnou šlapat na nohy a plácat se mečema po zadku, tak odcházim), kapela byla fajn s úplně nejvíc cute malým hudebníkem a slečny tanečnice měly nádherný šaty. Bylo super, že po hradě se může všude chodit a posedávat na zíďkách, takže jsme si užili i poslední letní sluníčko.

A protože podzim je pro mori girl nejvíc přirozený období, rozhodla jsem se něco takovýho podobnýho taky vytvořit. Taky mi přišlo, že se to docela tématicky hodí a hlavně jsem konečně vytáhla na procházku můj nový náhrdelník s pravým vlčím zubem od Do nebíčka-Do peklíčka ♥

Nějak teď po pauze (která nevim proč nastala) začínám zase hrozně vyhledávat podobný akce, oblečení a hudbu. Už to není tak horký, abych se přihlásila někam na šerm, ale koupila jsem si střih na středověký šaty a můj přehrávač teď nehraje nic jinýho než Faun, keltský songy a jiný středověký vypalovačky. Všechno to souvisí s tim jak mě začalo najedou hrozně iritovat město a všichni ty hnusný uspěchaný lidi. Chci si zabalit do balíčku lembas, navlíknout šaty, opásat je dýkou a horou měšečků s milionem hrozně důležitých věcí, zavázat kolem krku plášť a vyrazit na toulky !

Jo a protože máme rádi zvířatka, tak začneme hned ovcema, který jsem fotila speciálně pro Rouwi


The cutest goat I ever saw ! I love albino animals ♥



 Don´t worry I have driving licence ! *_*



happy photo...even without any mead (because there wasn´t any =/ )




Look at that cute little musician !


When you play game of thrones, you win or you die.


I just love doing those "turning-around-with my skirt" photos and this was such a magical place...

"I will do this turning-around thing, too *_* ! "
...with my poor bag T_T 
( Točíme se na Točníku ! Jaká to slovní hříčka)




Beautiful view on the neighbour castle Žebrák (Beggar)


well...sometimes I find even Czech republic beautiful <_<






------------------------------------------


So the mystery about my computer is solved - my display died. But it could be much worse. My boyfriend borrowed me his, so I can finally write this post !

It´s from one of the first autumn days, when sun was still strong and nature was full of beautiful colours. We decided to visit Točník castle (something like "turning-around-er" =D) where some medieval event with king, swordsmen and stalles supposed to be. Well...those stalls were pretty poor - all the junk food I don´t eat and no medieval sweets !
But it was really nice day. Those swordmen were quite entertaining, but more for kids than for us and dancers had beautiful dresses. Also we could move freely around the castle, sit here and there, enjoying last summer sun and taking photos.

I decided to wear something mori, because I think this style belongs to autumn. Finally I had a chance to wear my new absolutely beautiful and magical necklace made of  gemstones and the real wolf tooth made by Do nebíčka-Do peklíčka ♥

After quite some time I´m getting excited about middle-age with all those clothes, medieval events and music.  There was some kind of gap without it in my life (I don´t know why) and now it´s getting back. I think I won´t sign up to historical fencing lessons like back then, but I bought a pattern for medieval lady dress *_*
Also my music player is playing only Faun, celtic songs and other medieval hits. I think it has something to do with my strong feeling of irritation about being in big dirty city with so many ugly people who don´t have time to stop and enjoy simple things. I want to pack my lembas bread, put on the dress, belt with dagger and too many pouches on it with all those important things, put my cloak on and go into woods !



10 komentářů:

  1. Další pěkný post :) Jinak se ti vůbec nedivím, že se snažíš utéct od našeho městského života :) zvlášť, když naše společnost fugnuje tak, jak funguje :) pro mě byl letos asi největším šokem právě návrat z Indie do našich končin :) nejradši bych si zas sbalila svých pár švestek a vyrazila tam zas :)
    a btw. krom faun se mi hrozně líbí třeba i Carved in Stone, Qntal a hlavně The Moon and the Nightspirit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju =)
      wow ty jsi byla v Indii o_o? Na jak dlouho? To by bylo na mě už moc velký dobrodrůžo, ale obdivuju každýho kdo se do těch dálek vypraví, musí to být úplně jinej svět než tady

      jeee moc děkuju za tipy, určitě si je poslechnu *_* ♥

      Vymazat
    2. pouze letos na mesic :) a svet je to opravdu naprosto odlisnej a strasne okouzlujici :)
      momentalne se snazim udelat nejaky ten soupis na blog, zatim mam udalosti prvniho tydne
      http://internihit.blogspot.cz/2012/10/jizni-indie-2012-tyden-prvni.html
      snad to nejak behem nasledujicich dnu jeste prolinkuju fotkama :)

      Vymazat
  2. Za to může určitě blížící se Hobit!
    ...abysme udělaly nějaký elfí sraz :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je to zase ve vzduchu ! Elfí sraz v lese, medovina, lembas, sušený ovoce - jdem *_*

      Vymazat
  3. Jé, kdovíproč mi ten článek úplně zvednul náladu po hrozném dni :)(je to moc hloupé, že mi zvedne náladu článek? O_O) Ale je takový milý ^^ A ty vypadáš úžasně, to bez pochyb, na všech fotkách to moc sluší ;) A vůbec, je to celé takové pěkně, podzimně laděné :)
    A až si tedy zabalíš ten lembas, oblečeš si šaty a přes ně plášť...že mě vezmeš s sebou na toulky? :D Prosím xD ^^
    Fakt, úplně tě chápu, poslední dobou úplně šílím z "normálního" světa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není vůbec hloupý! Já jsem nadšená když můžu někomu aspoň trochu zlepšit náladu ^.^
      Jasně! Jak psala Veni, uděláme elfí sraz a vyrazíme tam a zase zpátky =)
      Moc děkuju ♥

      Vymazat
  4. Tenhle typ akcí také zbožňuji, letos jsme s Markem prolezli co se dalo, bohužel málo co působilo opravdu autenticky. Jestli vážně pořádáte elfí srazy, tak vám ohromě závidím, něco takového bych podnikla hned :).
    Mimochodem, klaním se, vaše temná lordstva :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se namlsala středověký vesničky na Wave a teď mi taky nepřijde nic dost dobrý, ale třeba Křivoklání bylo už z těch lepších =) Ráda bych jela příští rok na nějaký středověký akce do Německa, hlavně na Kaltenberg *_*
      Elfí a jinodruhové toulky jsme pořádali ještě na základce, škoda že už na to nemáme čas =(

      Vymazat
    2. S časem se to dá vždycky nějak udělat, když se plánuje dost dopředu :). Bylo by fajn navštívit elfí hostinu v lese :).
      Zahraniční akce vůbec neznám, ale zní to lákavě, možná časem také někam vyjedu.

      Vymazat