úterý 16. října 2012

Accessories for two Orcish Shamans

Na konci prázdnin mě můj tuplovaný spolužák a kamarád Pavel poprosil jestli bych nebyla tak hodná a nevyrobila pro něj a jeho kamaráda šperky na larp kam půjdou za skřetí šamany.
A protože mi to přišlo jako super téma, byla jsem tak hodná že jsem se do toho pustila - dobrovolně jsem si tady smrděla vývářením kuřecích křidýlek (nesnášim ten smrad když se vaří maso, ale když tuhle část vynechám tak ho pak papkám ráda), který jsem následně obírala, znova vařila, sušila, vypejkala v troubě, sušila, odloubávala a brousila...objednala jsem mraky peří, nakoupila spoustu dřevěných korálků, kůží, sponek do vlasů a dílnička mohla začít !


Hoši chtěli něco na krk a do vlasů a tak jsem vytvořila pro každýho jeden náhrdelník a dvě ozdoby do vlasů, jednu víc zdobenou a jednu míň. Původně jsem si myslela, že jsem to s nákupem trochu přehnala a nakonec mi to vyšlo úplně přesně do posledního vyřezávanýho korálku (což mě trochu mrzí, protože byli nádherný a ani jeden mi nezbyl, kruciš =D)










Vyrábění šperků z těhle přírodních materiálů mě hrozně moc baví, určitě to zkuste taky ! Není na tom nic těžkýho, jenom si představím že jsem v době kdy nebyly tavný pistole a podobný vychytávky, vezmu režnou nit, kůže, peří, dřevěný korálky a motám a motám a motám hlavně aby to nevypadlo, sem tam uzel, navlíknout na sponku a je to =) Je to takový uklidňující návrat k přírodě a navíc to vypadá hrozně pěkně ve vlasech, pokud teda nemáte alergii na peří ...

No a na závěr pár fotek abyste věděli jak to skřetům seklo s mými šperky
(děkuji Patrikovi za půjčení fotek)








kdyby něco pěří jsem koupila tady a všechno ostatní u pana S.

-------------------------------------

My former classmate and friend asked me if I would be so kind and make some accessories for him and his friend for the upcomming LARP. They were planning to be orcish shamans there.
I think it´s a very interesting and creative topic so I was so kind and bought lots of chicken wings, boiled them at home (I hate the smell of boiling meat, but if I skip this part of cooking I like eating it, that´s fine), put the meat away from the bones, then boiled those bones again, dry them, then baked them...I´ve ordered lot´s of feathers, bought beautiful wooden beads and coloured leather strips...and started working =)

Guys wanted something pretty on their necks and some hair accessories. So I´ve made one necklace and two hair accessories for each of them. At first I thought I bought too much of material, but in the end it was just pefect. Not a single bead was left over.

Making of those accessories from natural materials is so much fun and great relax. I just imagine that I´m in the time without any special instruments and glues. Then I just take some strong thread, leather strip and feathers and fasten it over and over until it works and looks nice.  

And at the and are photos of those two orcish shaman guys =)



12 komentářů:

  1. Moc povedené. A skřeti jsou taky super. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ani si neumíš představit jak jim závidím :D Ty doplňky jsou DOKONALÉ *________*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já trochu taky, ty náhrdelníky bych nosila i normálně ven =D Moc děkuju !

      Vymazat
  3. To je úplně božské!! Fakt, jsi úžasně šikovná ;)

    OdpovědětVymazat
  4. si velmi sikovna a vypadata to dokonale

    OdpovědětVymazat
  5. zboznuju peri :)) ty doplnky vypadaj fakt moc pekne, kluci muzou bejt radi za takovou kamosku :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to doufám, že jsou rádi *_* =D Jsem ráda, že se líbí - moc děkuju !

      Vymazat
  6. Už dlouho přemýšlím, jaké oblečení, doplňky či šperky bych se svou trpělivostí dokázala vytvořit a tohle je nádherné a možná bych to i dokázala, jen nejspíš v trochu jiném stylu... to je výzva :). Ale jak se znám, dokopu se k tomu tak napřesrok :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zkus =) Věci na to se daj nakoupit i všechny rovnou u Stoklasy v kamenným obchodě, má tam i nějaký barvený pírka a celý to vyjde max. na 200,- ten materiál

      Vymazat