středa 25. července 2012

Produkty mého háčku

Jak jsem slibovala v posledním postu o šití, zde je post o mých háčkovaných výtvorech.
Háčkuju už od mala, háčkovala moje babička, háčkovala moje máma, ale já se to nikdy pořádně nenaučila a nechala jsem toho. Určitě víc než pět let jsem na háček nesáhla, dokud mi Maxé neposlala odkaz na tuhle úžasnou slečnu z Etsy a mě popadl záchvat, dovezla jsem si z domova zbytky vln, zlámaný háčky a stvořila svoje první babkovský rukavice podle Mimibazaru =D


jsou náhodou úžasný, není v nich zima když prší a musíte mít v ruce deštník a v jednom street snapu je měla slečna podobný od Vivienne Westwood, takže nechci slyšet žádný nesouhlasy ! =D

No protože to se zlomeným háčkem nešlo moc od ruky, vyrazila jsem do Bílý labutě (!) a v úžasným obchůdku Vlnika (který taky objevila Maxé a který má ve znaku králíka vypadajícího jako moje první králičí slečna ♥)...teď jsem se zasnila o králících...jo a tam jsem nakoupila nový háček, vlnu co nejvíc podobnou té kterou jsem potřebovala a pustila se do prvního baretu podle návodu z jednoho cute českýho blogu rooster-hill, paní tam většinou postuje fotky svých dětí, ale mezi nimi jdou najít i velice srozumitelné a vkusné návody na háčkování.
Už jsem ho tady ukazovala, ale pro pořádek (a  velký úspěch?) opakujeme



No a pak už jsem se do toho pustila na plno, máma mi koupila knížku o háčkování, já si koupila další háček, krásnou krabičku z lýka v Ikee a horu přízí do ní.

A když mě máma tak pěkně podpořila, rozhodla jsem se jí k narozeninám uháčkovat šátek...je trochu větší, než šátek a jde to nosit i jako takový bolerko/minipončo nebo jak to nazvat =)
je to takový můj první masterpiece a proto si zaslouží víc fotek, mezi nimi umění fotografie háčkovaných šátků




ahoj mami, použila jsem fotku z tvojí narozeninový party u sebe na blogu a uvidí ho mrak lidí z půlky světa, nevadí?

Abych zakamuflovala, že mámě vyrábim něco k narozeninám a přitom mohla pořád odpovídat na otázku "Co děláš?" "Háčkuju..."
načala jsem si takovou čarodějnickou kabelušku (původně měla mít ještě vyšitej pentagram, ale pak mi to ňák nešlo) se střapcema, malou, přes rameno, jenom na peněženku a pár věcí, se zipem, aby mě nikdo neokradl
Stala se jednou z mých velice oblíbených kabelek a dokonce se podívala i na WGT =)



To je zatím všechno, co se týká větších věcí.
Háčkovala jsem ale i malinké doplňky do vlasů, nebo brože.
Tahle byla první černá pro mě, nosím jí skoro pořád, hodí se ke všem barvám a materiálům a nic jí neodfoukne =)


Nelenila jsem a vyrobila jsem i květinové sety na Fler


a

Modrobílá,
které už ulovila Lyrel =)

Také jsem ze zoufalství, protože mi nefungoval šicí stroj, vyrobila pár broží




Všechny věci které mají odkaz, jsou stále ke koupi u mě na Fleru =)

...uff toho bylo, teď už konečně můžu postovat po jednom, až něco zase vyrobim ♥

A málem jsem zapomněla na hudební vložku, kterou poslední dobou velice ráda poslouchám když tvořím




------------------------------------

I haven´t been crocheting for a while (more thatn 5 years for sure) until my friend showed me Etsy shop of this amazing girl. Right after I saw her cute crochet things I started to collect all my old yarns and broken crochet hooks from home.

I made those granny fingerless gloves and they are so cool! Perfect for rainy days, when you have to carry an umbrella and your hand is freezing also I saw some street snap with a girl who had simillar ones from Vivienne Westwood !

After a while, I found out that it´s not that comfortable working with broken crochet hooks and I went to cute shop with yarns (which has a rabbit in their logo ♥) and bought a new one and also some yarns. I made this grey berret acording to a tutorial from a cute czech blog of one nice lady.
(I already posted those photos, but nevermind)

Then, my mum bought me a book about crocheting and I since she had a birthday soon I decided to make something for her.
I made this scarf/bolero/poncho thing and I consider it my masterpiece so far =D
(also you can se my mum in the photo, she don´t know how famous she will become, yet)

Next thing was this shoulder bag. At first I wanted to be more witchlike, but I didn´t make the pentagram on it in the end, so it´s just shoulder bag with tassels.
I adore it, it became on of my favourite bags and it was also on WGT with me =)

A few last things are just some accessories I made for me and for my Fler online shop. Some hairclips with crochet flowers and brooches.

Everything with link under it is still available, if you by accident want to buy something, just send me a message ♥

And a very cute music I listen to lately when I´m crocheting or relaxing.




7 komentářů:

  1. Pa-rád-dní! Jsi vážně šikovná. ^^v

    Btw. ten nový vzhled blogu je naprosto skvělý. Na té fotce úplně nahoře ti to sekne - to co tam máš na sobě (to černo-bílé) mi připomíná jeden outfit z jednoho videoklipu od jednoho mého oblíbeného zpěváka. ^^v

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Aiko =)
      No ono je to zatím v rekonstrukci, pracuje na tom Veni a mě včera nefungoval internet, takže jsme to nemohly dokončit, ale vypadá to výborně, taky musim říct =D

      Máš někde fotku toho zpěváka? Chtěla bych to vidět =) !

      Vymazat
    2. Zkusím pohledat, ale nic neslibuju - nějak jsem si nedávno smazala na disku to, co jsem mazat nechtěla. XDDD

      Vymazat
  2. Luxusní fotka nahoře! A celkově se mi tvůj blog velmi líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, brzy dodám post s více fotkami z tohodle setu =)

      Vymazat
  3. :o))) že pěkně děkuju za tu pani (člověk si furt připadá nějak mladý a pak z něj vyleze "paní, co postuje fotky svých dětí", to je mazec, jdu do sebe). Baret se poved a pléd jakbysmet, julie cuff vypadá nachlup stejně, jako můj první (=neobháčkovany, logicky!) a ty šedočerné sponky&rezavá kytková brož u mne silně bodují! Hodně štěstí a pohody do dáli! A děkuju! J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D jee ! Doufám, že to nějak neurazilo - mám tvůj (můžu? přijde mi podivný vykat, teď když si tady píšem) blog hrozně moc ráda, je plný života a máš nádherný fotky a hlavně hrozně moc inspirace !...a mě fotky prcků nevadí, ale vím že tu mám některé čtenáře které by to okamžitě zaklapli =D

      Jinak já říkám "paní" a ten "pán" o každým koho neznám ať je mu dvacet a nebo 150 =D takže to se musí brát s nadhledem
      Z Julie Cuff jsem byla tak nadšená že už bude hotov až jsem ten malý odstavec o obháčkování nějak neviděla - to je asi nějaká přirozená euforie z úspěchu =)
      Pléd jsem si teď vytvořila ještě jeden pro sebe, tentokrát nazdobený kytkama a ve dvou barvách - normálně nechci aby se ochladilo, ale tenhle už bych dost ráda vytáhla ven!

      Vymazat